Pressede ledere og selvstændige

Ledere og selvstændige ejerledere er udsat for et stort pres nu, hvor corona-krisen har stået på i ugevis. Deres medarbejdere er presset – men det er de i høj grad også selv. Ledere og selvstændige ejerledere vågner op hver morgen til en ny dagsorden, nye problematikker, nye udfordringer, som de effektivt og hurtigt skal tage stilling til.

Mærker du presset og udmattelsen

Udmattelse, bekymring, pres og følelsen af at være drænet er blevet dagligdagen for mange ledere nu og samtidig den dårlige samvittighed over ikke, at slå tilstrækkeligt til overfor medarbejderne og i privatlivet!

Det er i høj grad vigtigt, for en leder i denne situation, at huske på sin egen indre og ydre balance. Uden den er lederen i risikozonen for, at knække sammen på den lange bane, hvilket også kan få fatale omkostninger for virksomheden.

Pas på, at du ikke bliver fartblind overfor dig selv

Jeg coacher ledere som oplever, at farten er høj nu og der er megen kaos. Et eksempel: For kort tid siden gav jeg coaching til en leder og jo længere vi kom ind i coachingen, jo mere kunne lederen begynde, at mærke sig selv og blev opmærksom på, hvor meget belastningen og presset egentlig havde taget om sig.

Efter coachingen stod det tydeligt for lederen, at det er nu, at egenomsorg er vigtig for at holde balancen – få nok søvn, lægge motion ind i hverdagen, spise sundt og regelmæssigt og gøre andre ting – helt andre ting end, at være på i firmaet hele tiden. Så hjernen bliver clearet.

Når vi med høj hastighed over længere tid tordner derudaf og fortrænger følelser og behov og lukker ned, så begynder kroppen også at lukke ned – ofte uden, at vi når at registrere det. Det er præcis, der at vi kan begynde at tale om, at det bliver farligt.

Når man som leder har ubalance, så er man heller ikke i en optimal tilstand i forhold til beslutningsdygtighed.

Mit råd til ledere er – pas på… Den regning som du har så meget fokus på, at du ikke vil have – den kan blive langt større og handle om noget helt andet og meget mere vidtrækkende end bundlinjen – nemlig dit helbred!

Jeg ser det i mit arbejde som LederCoach og tro mig, jeg er glad for, at jeg når at give hjælp rettidigt i farten til dem, som er i forløb hos mig …

klik her, hvis du vil læse mere om et eksklusivt forløb for den travle leder, som føler sig presset.

På forløbet arbejder vi med at:

være i nuet – komme fra hovedet og ned i kroppen – egenomsorg og redskaber til at komme i mål med det du ønsker – fokus – ro – balance

De bedste hilser

Certificeret Coach og processpecialist
Alice Agerholm, InChange,

Bliv en leder i balance

Vil du gerne være en leder i balance som oplever trivsel i hverdagen?

Skab hårde resultater med de bløde værdier.

Tilmeld dig her og få tilsendt testen, som ved enkle spørgsmål måler din energi og balance.

Du får svar på, hvad du skal sætte fokus på for at øge din indre balance.